Patterien putket

Älä pelkää uuden lattian asentamista vain siksi, että patterin putket on vedetty lattian läpi. Saat siistiä jälkeä aikaan helpommin kuin uskotkaan.

Siistin lattian asentaminen vaatii kärsivällisyyttä ja suunnittelua, erityisesti hankalien pikku yksityiskohtien kohdalla. Kuten lattian muissakin osissa, alusmateriaalin huolellinen asennus on tärkeää patterien kohdalla. Mittaa patterin putkien leveydet ja niiden etäisyys seinästä ja merkitse kohdat alusmateriaaliin. Leikkaa alusmateriaaliin aukko merkintöjen mukaan ja asenna irtopalat putkien väliin ja taakse. Palat pysyvät paikoillaan, kun teippaat ne kiinni.

Välineet

  • Leikkuuveitsi
  • Lyijykynä
  • Teippi
  • Silikonipuristin
  • Kuvio- tai reikäsaha

1. MITTAA KUNNOLLA

Ota seuraavaksi käsittelyyn putkien viereen tuleva lauta. Mittaa putkien keskipisteiden etäisyys seinästä. Merkitse etäisyys lautaan ja sahaa lauta poikki merkintöjen kohdalta. Irtopala asennetaan lopuksi putkien taakse. Mittaa seuraavaksi putkia edeltävän laudan reunan ja putkien keskipisteiden välinen etäisyys ja merkitse mitat irti sahaamaasi palaan. Putkien reiät porataan tai sahataan näiden merkintöjen mukaan.

2. PORAA REIÄT

Napsauta työstämäsi laudan pitkä ja lyhyt pala kiinni kahden muun laudan väliin ja työnnä lyhyt pala tiiviisti pitkää palaa vasten. Siten lautoja on tukevampi työstää. Tee merkintöjen kohdalle reiät kuvio- tai reikäsahalla. Reikien keskipisteiden pitäisi olla tasan laudankappaleiden välisen liitoksen keskellä. Hyvänä nyrkkisääntönä reikien läpimitan tulee olla 16 mm:ä putken läpimittaa suurempi.

3. ASETA LAUDAT PAIKOILLEEN

Seuraavaksi on aika asettaa laudat paikoilleen. Aloita pienestä, putkien taakse tulevasta palasta. Aseta sitten pidempi pala putkien eteen. Naputa laudat tiiviisti paikoilleen lyöntikapulalla. Muista, ettei lyhyen ja pitkän palan välissä ole napsautusliitosta, koska sahasit palat itse. Jos putkien reiät näyttävät liian suurilta tai epäsiisteiltä, voit siistiä ne silikonitiivisteellä.

Lue lisää:


Oliko tästä artikkelista apua?

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Laminaattilattian asennus – valmistelut
  • Aion asentaa laminaattilattian. mitä työkaluja tarvitaan?
  • Laminaattilattian leikkaaminen ja sahaus

Etsi lähin Pergo-jälleenmyyjä