Kuinka paljon lattiamateriaalia huoneeseen tarvitaan?

Kun suunnittelet uuden lattian asentamista, sinun on mietittävä muutamia asioita ennen lattiaostoksille lähtemistä. Mittaa aluksi lattian pinta-ala, jotta tiedät, montako neliömetriä lattiamateriaalia täytyy ostaa.

KUINKA PALJON LATTIAMATERIAALIA HUONEESEEN TARVITAAN?

Eri tilat ovat harvoin identtisiä keskenään. Muoto, seinien sijainti, oviaukkojen määrä, kulmat ja nurkat vaihtelevat. Mitä enemmän kulmia, sitä vaikeampaa tarvittavan lattiamateriaalin määrän laskeminen on.

Mittaa aina lattia seinien sijaan, jotta saat oikeat mitat. Mittaa huoneen pituus ja leveys ja suunnittele lattian asennustapa. Lattia asennetaan yleensä huoneen pituussuunnassa. Seinien, kynnysten, portaiden, putkien jne. viereen tulee aina jättää 10 millimetrin rako. Näin lattia pääsee laajentumaan ilman avointen liitosten ja lattian narisemisen riskiä. Lattiat laajentuvat ja kutistuvat kosteuden vuoksi ja tarvitsevat tilaa ”elää”.

OTA HUOMIOON HÄVIKKI, KUN LASKET LATTIAN PINTA-ALAA

Kun sinulla on selkeä käsitys siitä, kuinka monta neliömetriä lattiasi pinta-ala on, sinun on lisättävä laskuihin hävikkimäärä. Hävikki muodostuu hukkapaloista, joita ei pysty hyödyntämään asennuksessa. Tavallisen kokoiseen huoneeseen riittää 5 % ylimääräistä lattiamateriaalia. Jos huone on pieni, ja siinä on useita hankalia kohtia, lattiamateriaalia voidaan tarvita 10 % enemmän.

Lue lisää:


Oliko tästä artikkelista apua?

Kiitos palautteestasi!

Hups. Jotain meni pieleen.

Tapahtui tuntematon virhe. Yritä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Laminaattilattian asennus – valmistelut
  • Aion asentaa laminaattilattian. mitä työkaluja tarvitaan?
  • Laminaattilattian leikkaaminen ja sahaus

Etsi lähin Pergo-jälleenmyyjä