Go to content Go to search
olohuone, jossa on oranssi sohva ja valkoinen laminaattilattia

Valkoinen lattia tuo skandinaavista vaaleutta ja raikkautta

”Vaaleus ja raikkaus” ovat niin kutsutun skandinaavisen muotoilun avainsanoja. Sille ovat ominaista vaaleat värit, luonnonmateriaalit, pelkistetyt muodot, avoimet tilaratkaisut ja vaaleat puulajit.

Skandinaaviset muotoilijat alkoivat jo 1930-luvulla toteuttaa tätä pelkistettyä, käytännöllistä ja vaaleaa tyyliä, ja nykyisin skandinaavinen tyyli tunnetaan kaikkialla maailmassa. Ehkä Pohjolan pimeät talvet raivasivat tietä tälle sisustustyylille, jonka avulla halutaan luoda sisustukseen mahdollisimman paljon valoa ympäri vuoden?. Skandinaavinen muotoilu tuo valoa talven pimeyteen.

Tutustu valkoisiin lattioihin

Valkoiseksi maalattu lattia valaisee huonetta

Valon maksimoimiseksi sisustuksessa suositaan vaaleita lattioita ja seiniä, ja monet pohjoismaisista puulajeista, kuten saarni, koivu ja tammi, ovat jo luonnostaan vaaleita. Mutta jos halutaan erityisen vaalea lattia, voidaan valita valkoinen kuultomaali.

Kuultomaali sisältää vähemmän väripigmenttiä kuin tavallinen maali. Puun luonnollinen kuviointi kuultaa sen läpi, mikä luo lattiaan kaunista ja luonnollista tuntua.

Hyödynnä luonnollista valoa

Älä käytä liikaa kalusteita, jätä lattiatilaa tyhjäksi ja hyödynnä huoneen luonnollisia valonlähteitä. Käytä ison kattolampun sijaan mieluummin useampia pieniä valaisimia, jolloin huone saa luonnollisemman valaistuksen.

Toimivuus, estetiikka ja ekologia ovat avainsanoja.

  • Skandinaavinen muotoilu on raikkaan vaaleaa ja pelkistettyä.
  • Valkoiseksi maalattu lattia lisää tilantuntua.
  • Älä käytä liikaa kalusteita ja hyödynnä luonnollisia valonlähteitä.