Go to content Go to search
eteinen, jossa on beige vinyylilattia ja koristelu

Valitse oikea lattian väri

Vinkki 1: Huomioi huoneen koko

Olipa kyseessä pieni tai suuri tila, lattian väri vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka suurelta huone tuntuu. Onko huone suuri ja leveä? Tällöin uuden lattian väriksi voi valita vaikkapa lämpimiä tai tummia sävyjä. Nämä värit saavat suuret huoneet vaikuttamaan pienemmiltä, mikä tekee niistä myös viihtyisämpiä.

Sama periaate pätee myös toiseen suuntaan. Jos kyseessä on pieni ja ahdas huone, tilan tuntua voi todella muuttaa oikeilla väreillä. Kokeile vaaleita, luonnollisia lattian värejä, joita ovat esimerkiksi beigen sävyt ja vaalea tammi. Tällaiset sävyt avartavat huonetta, vaikka et luopuisi yhdestäkään huonekalusta.

Vinkki 2: Värien vaikutelmat

Huoneen sisustus ja lattioiden ja seinien väri vaikuttavat merkittävästi huoneen tunnelmaan. Vaaleat värit tekevät tilasta aurinkoisemman ja pirteämmän. Keltaisen sävyt ovat hauskan optimistisia, kun taas valkoinen ja vaalea beige tuovat tilaan avaruutta ja puhtauden tunnetta. Vai haluatko sisustuksesi huokuvan rauhallisuutta ja viileyttä? Valitse siinä tapauksessa ajattomia harmaan sävyjä. Ruskeat värit tuovat sisustukseen luonnollista ja rustiikkista tunnelmaa, kun taas musta tekee huoneesta ylellisen. Mustalla lattialla luot huoneeseen myös voimakasta dramatiikkaa ja kontrastia.

beige laminaattilattia olohuoneessa, jossa oranssi sohva
harmaa laminaattilattia sinisessä keittiössä

Vinkki 3: Hyödynnä valo

Kunkin tilan valaistus muuttuu päivän mittaan. Lattianäytteen väri näyttää yöllä valojen palaessa hyvin erilaiselta kuin keskipäivän luonnollisessa auringonvalossa. Muista siis tarkastella näytteitä eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina. Mieti myös sitä, millaista valoa uuden lattian tilassa käytetään. Keittiössä oleskellaan koko päivän ajan, makuuhuoneessa vain iltaisin ja öisin ja lastenhuoneessa useimmiten iltapäivisin… kullakin huoneella on oma ainutlaatuinen valaistuksensa.

tuoli beige laminaattilattia, jossa on paljon valoa esiintyminen

Vinkki 4: Älä unohda tavaroitasi

Don’t choose your floor colour based on an empty room. Make sure it also matches the broader style and feel you want to give your interior. Do you have some design furniture that you want to emphasize? Then use natural colours, that will create a neutral canvas and allow your furniture to take center stage. Red tones bring a sense of luxury and go well with heavy, colonial furnishings. In general, brown tints are the best match for a country-style interior.

It’s always a good idea to take along some elements that represent your interior. A throw pillow, a paint chip or a cabinet wood sample from the room that’s getting a new floor, can be a great help determine the right colour. Using these samples, will make your decision a lot easier.

Want to see the full picture? The FloorLab is a great tool to get an impression of the effect your new floor colour will have. It allows you to virtually try out any floor in a fully decorated room.

Check out the FloorLab