Valitse oikea lattian väri

Valitse oikea lattian väri

Vinkki 1: Huomioi huoneen koko

Olipa kyseessä pieni tai suuri tila, lattian väri vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka suurelta huone tuntuu. Onko huone suuri ja leveä? Tällöin uuden lattian väriksi voi valita vaikkapa lämpimiä tai tummia sävyjä. Nämä värit saavat suuret huoneet vaikuttamaan pienemmiltä, mikä tekee niistä myös viihtyisämpiä.

Sama periaate pätee myös toiseen suuntaan. Jos kyseessä on pieni ja ahdas huone, tilan tuntua voi todella muuttaa oikeilla väreillä. Kokeile vaaleita, luonnollisia lattian värejä, joita ovat esimerkiksi beigen sävyt ja vaalea tammi. Tällaiset sävyt avartavat huonetta, vaikka et luopuisi yhdestäkään huonekalusta.

Ota lattian väriä valitessasi huomioon huoneen koko

Vinkki 2: Värien vaikutelmat

Huoneen sisustus ja lattioiden ja seinien väri vaikuttavat merkittävästi huoneen tunnelmaan. Vaaleat värit tekevät tilasta aurinkoisemman ja pirteämmän. Keltaisen sävyt ovat hauskan optimistisia, kun taas valkoinen ja vaalea beige tuovat tilaan avaruutta ja puhtauden tunnetta. Vai haluatko sisustuksesi huokuvan rauhallisuutta ja viileyttä? Valitse siinä tapauksessa ajattomia harmaan sävyjä. Ruskeat värit tuovat sisustukseen luonnollista ja rustiikkista tunnelmaa, kun taas musta tekee huoneesta ylellisen. Mustalla lattialla luot huoneeseen myös voimakasta dramatiikkaa ja kontrastia.

Lue lisää sisustusvinkkejä

Vinkki 3: Hyödynnä valo

Kunkin tilan valaistus muuttuu päivän mittaan. Lattianäytteen väri näyttää yöllä valojen palaessa hyvin erilaiselta kuin keskipäivän luonnollisessa auringonvalossa. Muista siis tarkastella näytteitä eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina. Mieti myös sitä, millaista valoa uuden lattian tilassa käytetään. Keittiössä oleskellaan koko päivän ajan, makuuhuoneessa vain iltaisin ja öisin ja lastenhuoneessa useimmiten iltapäivisin… kullakin huoneella on oma ainutlaatuinen valaistuksensa.

Hyödynnä valo, kun valitset lattian oikeaa väriä

Vinkki 4: Älä unohda tavaroitasi

Älä valitse lattian väriä pelkän tyhjän huoneen perusteella. Varmista, että lattian väri sopii myös muuhun tyyliisi ja tunnelmaan, jonka haluat sisustuksellasi luoda. Onko sinulla kaunis design-huonekalu, jota haluat tuoda esiin? Käytä tällöin luonnollisia värejä, jotka luovat neutraalin ympäristön ja antavat huonekalujesi näkyä. Punaiset sävyt taas luovat ylellistä tunnelmaa ja sopivat hyvin raskaille, perinteisemmille huonekaluille. Kun sisustuksesta halutaan maalaistyylinen, ruskean sävyt ovat aina hyvä valinta.

Ota lattiaostoksille mukaan sisustustasi kuvaava esine. Koristetyyny, maalinäyte tai kaapin puun väri huoneesta, johon uutta lattiaa valitaan, voi olla iso apu oikean värin valinnassa. Valinta on helpompi, kun voit verrata värejä omiin tavaroihisi.

Haluaisitko kurkata, miltä valmis huone näyttää? FloorLab-työkalu antaa sinulle hyvän kuvan siitä, miten lattian uusi väri vaikuttaa huoneen tunnelmaan. Voit kokeilla mitä tahansa lattiaa virtuaalisesti täysin sisustettuun huoneeseesi.

Tutustu FloorLab-työkaluun

Lue lisää:

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä >