Valitse huoneeseen kestävä muovimatto eli vinyylilattia

Valitse huoneeseen kestävä muovimatto eli vinyylilattia

Joissakin huoneissa tarvitaan erityisen kestävää lattiaa. Esimerkiksi eteisen tai keittiön lattia joutuu paljon kovemmalle kulutukselle kuin makuuhuoneen lattia, joten niiden huoneiden lattiamateriaali on valittava erityisen huolellisesti. Muovimatto saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta modernit muovilattiat ovat huomattavasti hauskempia kuin voisi kuvitella.


Vinyylilattia on moderni muovimatto

Pergon moderneja muovimattoja kutsutaan vinyylilattioiksi. Ne koostuvat lankuista, jotka on helppo asentaa itse patentoidun PerfectFold™ V-click -asennusjärjestelmän ansiosta. Lattioihin on saatavana monenlaisia luonnollisen ilmeen antavia kuviointeja.


Vinyylilankut koostuvat useasta kerroksesta

Vinyylilattialankut koostuvat viidestä kerroksesta: alimpana on erittäin iskunkestävä vinyylikerros, sen päällä on lattiaa vakauttava lasikuitukerros ja sitten tulee erittäin vahva ja iskunkestävä vinyyliydin. Sen jälkeen on esimerkiksi erilaisia puulajeja, kiviä, betonia tai sementtiä tarkasti mukaileva koristekerros ja uloimpana naarmuilta, tahroilta ja kulutukselta suojaava päällyskerros.


Kulutusta kestävä lattia

Kestävä pintakerros suojaa lattiaa naarmuuntumiselta ja esimerkiksi pyörien ja kengänkorkojen aiheuttamalta kulutukselta. Lattian monikerroksinen rakenne ja siinä käytetty kompakti kantava materiaali suojaavat lattiaa iskuilta ja muilta vahingoilta.

Pintakerros on niin tiivis, etteivät lika ja kosteus pääse tunkeutumaan sen läpi tai lattian saumoihin, jotka nekin ovat täysin tiiviit. Lattia on siten helppo puhdistaa ilman voimakkaita kemikaaleja, minkä ansiosta lattia on myös ympäristöystävällisempi ja pitkäikäisempi.


Kaksi laatutasoa

Pergon kaikkia vinyylilattioita on saatavana kahta laatutasoa: Premium ja Optimum. Asuntoihin tarkoitetut Premium-lattiat on helppo asentaa itse. Vaativampaan käyttöön, esimerkiksi liiketiloihin sopiva Optimum puolestaan liimataan paikalleen.


  • Vinyylilattia on muovimaton moderni versio.
  • Monesta kerroksesta koostuvat vinyylilankut ovat erittäin kestäviä.
  • Pintakerros suojaa lattiaa lialta ja kosteudelta.
  • Vinyylilattioita on saatavana kahta laatutasoa.

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä >

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

31.7.2017

Valitse vinyylilattia linoleumilattian sijaan

5.7.2017

Valitse asennettava vinyylilattia klinkkerilattian sijaan