Korkeat korot vai elefantti?

Korkeat korot vai elefantti?

Jos sinun pitäisi valita, tallooko varpaillesi kolme tonnia painava täysikasvuinen elefantti vai 60 kg:n painoinen ihminen piikkikoroissa, kumman ottaisit?

Useimmat valitsisivat luultavasti korkokengät. Se on matematiikan mukaan kuitenkin väärä valinta. Vaikka korkokenkiin sonnustautunut ihminen painaa vain viideskymmenesosan urosnorsun painosta, aiheuttaisi norsu vähemmän vahinkoa.

Korot jättävät jälkiä parkettiin

Elefantin paino jakautuu neljän, litteän, pinta-alaltaan noin 250 cm2:n jalan alueelle. Siten mihinkään yksittäiseen pisteeseen jalan alla ei kohdistu äärimmäistä painoa, vaikka koko pinta-ala onkin kovan paineen alla.

Piikkikorko taas keskittää käyttäjänsä koko painon noin 0,25 cm2:n alueelle, mikä kohdistaa valtavan paineen koron alle jäävälle, erittäin pienelle alueelle.

Jos saisit norsun tuotua olohuoneesi parketille (mitä emme muuten suosittele), sen jalat eivät jättäisi jälkiä lattiaan. Jos taas päästät piikkikorkoihin pukeutuneen naisen (tai miehen) marssimaan parketillasi, jää siihen melko todennäköisesti useita pieniä koronjälkiä.

Ratkaisu

Kaikkien korkeita korkoja rakastavien onneksi ongelmaan on olemassa ratkaisu – Pergon patentoidulla TitanX™ -pinnoitteella päällystetyt laminaattilattiat kestävät niiden ainutlaatuisen, monikerroksisen rakenteen ja tiiviin ytimen ansiosta erittäin hyvin iskuja, aiheutuivatpa ne sitten piikkikoroista tai putoavista esineistä. TitanX on markkinoiden kehittynein monikerrospinnoite. Pinnoitteen ansiosta Pergon lattiat ovat reilusti tavallista lattiaa kestävämpiä ja kestävät kovaakin käyttöä yleisissä tiloissa.

Pergon vinyylilattioissa on monikerroksinen suojaava päällyskerros, joka takaa yhdessä kompaktin alustan kanssa sen, että lattia kestää iskuja ja painoa vaurioitumatta. Lisäksi vinyylilattia vaimentaa iskujen äänet ja on pehmeä ja mukava kävellä. Pergon lattioilla voit siis laittaa piikkareillakin jalalla koreasti!

  • Korkeat korot kohdistavat suuren paineen pienelle alueelle
  • Pergon laminaattilattioiden pinnoite tekee niistä äärimmäisen iskunkestäviä.
  • Pergon vinyylilattiat ovat pehmeitä, vaimentavat ääntä ja kestävät hyvin rasitusta.
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä >

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

30.11.2015

Lattian suojaus – näin suojaat lattiasi