Go to content Go to search
olohuone ja keittiö, jossa on ruskea muovilattia

Vinyylilattia on hyvä vaihtoehto keittiöön

Oletko koskaan ollut juhlissa ystäviesi luona, istunut olohuoneessa ja miettinyt, minne kaikki yhtäkkiä katosivat? No keittiöön. Yleensä porukka päätyy aina keittiöön, eikä se ole mikään ihme. Keittiötä kutsutaan usein kodin sydämeksi: siellä vietetään tuntikausia laittamassa ruokaa, nauttimassa perheen yhteisiä aterioita sekä viettämässä mukavaa aikaa ystävien ja sukulaisten parissa, niin arkena kuin juhlissakin. Keittiöön kannattaa sen vuoksi valita lattia, joka on sekä kaunis että miellyttävän tuntuinen. Muovilattia on keittiössä mainio vaihtoehto.

Tutustu muovisiin keittiön lattioihin

Hiljaisia ja pehmeitä muovilattioita keittiöön

Pergon muovilattiat valmistetaan pehmeästä ja miellyttäväntuntuisesta vinyylimateriaalista, joka vaimentaa askelten ääniä.

Kestävä, helposti siivottava ja kosteudenkestävä

Keittiössä käytetään usein teräviä välineitä, lattialle tippuu posliini- ja lasiastioita ja se joutuu alttiiksi roiskeille. Siksi keittiössä pitää olla kestävä ja helposti siivottava lattia.

Päällyskerros suojaa lattiaa naarmuilta, iskuilta ja kulutukselta. Lisäksi se hylkii likaa ja estää sitä tunkeutumasta pinnan läpi aiheuttamaan bakteerien kasvua. Napsautusjärjestelmän ansiosta lattia on helppo asentaa itse, ja sauma on niin tiivis, etteivät lika ja kosteus pääse tunkeutumaan lattian sisään.

Ftalaattivapaa ja paloturvallinen

Vinyylilattia ei sisällä ftalaatteja ja lisäksi se on erittäin paloturvallinen: erinomainen asia sekä ruoanlaittoa että juhlia ajatellen.

Monenlaisia kuviointeja

Et joudu tinkimään edes lattian ulkonäöstä. Pergon vinyylilattioihin on saatavana monenlaisia luonnollisen ilmeen antavia kuviointeja, joita ovat esimerkiksi eri puu- ja kivilajit, liuskekivi tai betoni.

20 vuoden takuu tekee vinyylilattiasta erityisen huolettoman valinnan keittiön lattiaksi.

  • Vinyylilattia on hiljainen ja miellyttäväntuntuinen.
  • Lattia kestää hyvin naarmuuntumista, iskuja ja kulutusta.
  • Vinyylilattia hylkii likaa ja kestää kosteutta.
  • Keittiöön on saatavana runsas valikoima erilaisia muovilattioita.

Aiheeseen liittyviä tarinoita

brown wooden kitchen with dark grey vinyl tile flooring from Pergo

Valitse asennettava vinyylilattia klinkkerilattian sijaan

Kun tarvitset todella kestävän ja vesitiiviin lattian, asennusmekanismilla varustettu vinyylilattia on klinkkereitä parempi vaihtoehto. Pergon tekemässä testissä vinyylilattiamme altistettiin todella kovalle kulutukselle ja lattia selvisi testistä kunnialla. Klinkkerilattia on vesitiivis ja kestävä mutta myös kova, liukas ja kylmä. Vinyylilattia puolestaan on pehmeä ja miellyttävän tuntuinen ja lisäksi se vaimentaa ääniä.