Ullakon lattia

Ullakon lattia

Nykyään kerrostalojen ullakoille rakennetaan asuntoja, tai ne otetaan käyttöön alapuolella sijaitsevan asunnon toisena kerroksena. Myös pientaloissa ullakko voidaan muuttaa makuuhuoneiksi tai muuksi lisätilaksi.

Löydä kaikki ullakon lattiat

Vetoisesta säilytyspaikasta viihtyisäksi kattokerrokseksi

Riippumatta siitä, haluatko rakentaa uuden makuuhuoneen, työhuoneen tai kotiteatterin, perustustyöt tehdään samalla tavalla. Varmista ensin, että vinon katon alle jää tilaa. Ainakin huoneen jossain osassa täytyy voida seistä suorana. Siivoamisen täytyy olla mahdollista ilman että selkä rasittuu kumartelemisesta.

Lisäksi rakennustekniset seikat täytyy ottaa huomioon. Onko ullakkokerros esimerkiksi eristetty kunnolla? Jos ei, siellä on kylmää talvella ja kuumaa kesällä. Lisäksi tarvitaan portaikko. Onko sellainen olemassa vai täytyykö se rakentaa? Onko portaikolle tilaa alapuolisessa kerroksessa? Ullakon lattian täytyy olla riittävän vankkatekoinen ja vakaa, jotta huoneita voidaan rakentaa. Jos ullakon lattiaa täytyy vahvistaa, se kannattaa tehdä ensimmäisenä.

Kun ullakon lattia on vahvistettu riittävästi, voit alkaa miettiä sisustamista. Pergon ohut ja kestävä laminaatti ja vinyyli voidaan asentaa suoraan ullakon vanhan lattian päälle, joten huonekorkeus ei juuri madallu. Pohjan epätasaisuudet voidaan tasoittaa oikean välikerroksen avulla. Pergon lattiat asennetaan napsauttamalla, joten työ sujuu helposti ja nopeasti. Lisäksi parketti, laminaatti ja vinyyli toimivat erinomaisesti yhdessä lattialämmityksen kanssa.

Ullakon Lattian valitseminen

Ullakon lattian tyyppi valitaan huoneen käyttötarkoituksen mukaan. Laminaatti ja vinyyli soveltuvat erinomaisesti leikkiville lapsille, mutta parketti tuo ullakolle, kattokerrokseen ylellisyyttä. Vinyylilattia toimii tehokkaana äänenvaimennuksena kattokerroksen ja alapuolisen huonetilan välillä. Siksi sitä suositellaan ullakolle rakennettaviin tiloihin.

Riippumatta siitä, minkä lattiatyypin valitset, saatavana on useita tyyli- ja ulkonäkövaihtoehtoja. Jos haluat säilyttää rustiikkisen ullakon tunnelman, valitse tumma puu, jonka pinta on harjattu ja jossa oksat näkyvät. Jos haluat raikkaan ja valoisan kattokerroksen ullakolle, valittavana on useita vaaleita puuvaihtoehtoja. Silloinkin voidaan säilyttää rustiikkinen tunnelma käyttämällä kokonaisia lattialankkuja. Jos kattopalkit jäävät näkyviin, valitse ullakon lattian tyyli niiden mukaan.

Löydä kaikki ullakon lattiat
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä >
Käynnistä ”RoomViewer” >