FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Asennus vinyylilattian: vaiheittaiset ohjeet glue

ASENNUS

Meidän Optimum muovimatto on helppo vaihtoehto, kun haluat liimata alas lattialle. Täältä löydät täydelliset ohjeet saavuttaa täydellisen tuloksen, ei väliä minkä tyyppinen asennuksen haluat.

VALMISTELUT

> Step 1 - Ennen kuin aloitat

Vinyl glue down installation

Liimattavat Pergo Optimum -lattiamateriaalit toimitetaan kuvitettujen ohjeiden kera. Seuraavat tekstit tarjoavat selityksen kuville, ja ne jäsentyvät kolmeen eri osioon: valmistelu, asennus ja kunnossapito-ohjeet. Kehotamme lukemaan nämä ohjeet huolellisesti samalla kun perehdytte kuviin. Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin kaikki paneelit yhdellä kertaa. Erillisten tilausten paneelien yhteensopivuutta ei voida taata. Hyötyäksesi täydestä Pergo-takuusta suosittelemme käyttämään Pergo -lisätarvikkeita.

> Step 2 - Anna lattian lämmetä ympäristön lämpötilaan.

Vinyl glue down installation

Pergo Vinyl Glue -vinyylilattiaa voidaan ostaa eri muodoissa ja ulkoasuissa. Varmista ennen asennusta, että vastaanottamasi lattiamateriaali vastaa tilaamaasi. On hyvä säilyttää yksi pakkauksen päätyetiketti yhdessä kuitin/laskun kanssa. Lattiapaketit tulee vastaanottamisen jälkeen akklimatisoida avaamattomina ja vaakatasossa. Suosittelemme niiden varastointia avaamattomina vierekkäin normaalissa huoneenlämmössä (18–25 celsiusasteessa) vähintään 48 tunnin ajan ennen asennusta. Älä säilytä pakkauksia koskaan pystyasennossa, pölyisessä huoneessa tai äärimmäisissä lämpötiloissa.

> Step 3 - Valmistele pohja.

Vinyl glue down installation

Aluslattian tyypillä, laadulla ja valmistelulla on suuri vaikutus lopulliseen asennusjälkeen. Sen vuoksi Pergo Optimum -lattiat tulee asentaa kiinteälle, lujalle, kuivalle ja joustamattomalle, kantavalle aluslattialle. Varmista, että alusta on tasainen ja puhdas (rasva, öljy, kemialliset aineet jne.). Kaikki pehmeät lattiapeitteet, kuten vinyyli, kokolattiamatto, linoleumi, korkkimatto ja muut vastaavat, sekä kaikki niiden jäänteet tulee poistaa ennen asennusta. Jos alusta ei vaikuta sopivalta Pergo Optimumin asennukseen, on suoritettava tarvittavat pohjustustoimenpiteet. Useimmat aluslattiat tulee käsitellä pohjustusaineella, sekä tasoittaa, koska vähäinenkin epätasaisuus alustassa näkyy Pergo-vinyylilattian läpi.


> Step 4 - Tasoita reunat, kohoumat ja halkeamat.

Vinyl glue down installation

Koko alusta tulee tarkistaa huolellisesti mahdollisten epätasaisuuksien varalta kaksimetristä linjalautaa käyttäen. Yli 2 mm epätasaisuus 2 metrin matkalla täytyy tasoittaa joko hiomalla tai asianmukaista tasoitetta käyttäen.

 


> Step 5 - Asentaminen sementtipohjaisille aluslattioille

Vinyl glue down installation

Epätasainen alusta täytyy aina tasoittaa. Anna tasoitteen vaikuttaa ja kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti ennen asennusta. Pyydä neuvoja kauppiaaltasi. Kaikkien sementtipohjaisten alustojen tulee olla kuivia (< 2,5 CM / 75 % RH (suhteellinen kosteus) Tramex) ennen asennusta. Lankkulattian päälle asennettaessa pinta tasoitetaan pontitetulla kuitulevyllä tai vanerilla. Varmista, että lankkulattia on kiinnitetty ruuvein narinan välttämiseksi. Myös lankkulattia voidaan tasoittaa sopivalla tasoitteella. Kysy neuvoja kauppiaaltasi.


> Step 6 - Lattialämmitys

Vinyl glue down installation

Pergo Optimum -lattia voidaan asentaa matalalämpöisen lattialämmityksen päälle.

  • Tämä pätee lämmitysjärjestelmiin, joissa lämmityskomponentit, kuuma vesi tai sähkö, on upotettu lattiaan. Lämmityskalvoja, Pergo Quickheat -kalvoa tai muita samankaltaisia järjestelmiä EI VOIDA käyttää. Talvilämmityksen ja kesäviilennyksen yhdistelmä on myös mahdollinen. Lattialämmityksen on oltava asennettu tavarantoimittajan ohjeiden ja yleisesti hyväksyttyjen ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti. Aluslattian on oltava riittävän kuiva (betonilla enimmillään 1,5 % CM ja anhydriitillä enintään 0,3 %) lattiaa asennettaessa. Kuivaus voidaan suorittaa kytkemällä lattialämmitys etukäteen päälle alla kuvatulla tavalla. Jos kyseessä on uusi rakennus, on odotettava vähintään 21 vuorokautta tasoitteen asennuksen jälkeen ennen lämmityksen päälle kytkemistä. Vasta-asennetun tasoitteen tapauksessa noudata asentajan toimintaohjeita. Niissä tulisi olla esitettynä lämmityskäytäntö. Tarvittaessa kysy ohjeita. Aluslattian tulee sopia edellä kuvattuihin vaatimuksiin, ja se täytyy myös valmistella niiden mukaisesti. Tarvittaessa tasoita huiput hiomalla.
  • Käynnistä lämmitys vähintään kaksi viikkoa ennen Pergo-vinyylilattian asennusta. Nosta lämpötilaa vähitellen korkeintaan 5 °C vuorokaudessa. Suurin sallittu kosketuslämpötila Pergo-vinyylilattian alla on 28 °C. Suurin sallittu kuuman veden lämpötila lämmitysyksikön ulostulon kohdalla on 45 °C. Muuta AINA lämpötilaa VÄHITELLEN lämmitysjakson alussa ja lopussa. Huolehdi siitä, että huonelämpötila on AINA 18–25 °C.
  • Vältä aina matoista ja lattiatekstiileistä, tai huonekalujen ja lattian väliin jätetyn tilan riittämättömyydestä johtuvaa lämmön kertymistä.
  • Eri vuodenaikojen lämpötilamuutokset voivat aiheuttaa muutoksia mitoissa.
  • Jos käytössä on lattian viilennys, viilennysveden tulolämpötila ei saa laskea alle kastepistelämpötilan lattian vahingoittumisen välttämiseksi. Tätä matalammat lämpötilat aiheuttavat kondensaatiota (veden tiivistymistä) ja saattavat vahingoittaa niin Pergo-vinyylilattiaa kuin alustaakin.
  • Huoneen termostaatteja ei saa koskaan säätää lämpötilaan, joka on yli 5 °C huonelämpötilaa matalampi. Jos esimerkiksi huonelämpötila on 25 °C, huoneen termostaattia ei saa säätää alle 20 °C.
  • Viilennyspiirissä on oltava rajoitin, joka estää jäähdytysnesteen lämpötilan laskun alle 18–22 °C. Tarkka lämpötila riippuu ilmastovyöhykkeestä, jolle lattia on asennettu. Vyöhykkeillä, joissa on suuri suhteellinen ilmankosteus, vähimmäislämpötila on 22 °C, keskimääräisen ilmankosteuden ja keskimääräisten lämpölukemien alueella se voi laskea jopa lämpötilaan 18 °C.
    • Jos näitä ohjeita ei noudateta, Pergo Optimum -lattian takuu raukeaa.

> Step 7 - Poista kaikki irtoaines.

Vinyl glue down installation

Imuroi pinta huolellisesti varmistaaksesi, ettei alustalle jää roskia.


ASENNUS

> Step 8 - Kokoa työkalut.

Vinyl glue down installation

Pergo Optimum -lattiat on helppo asentaa, eivätkä ne edellytä kalliita erikoistyökaluja painorullaa lukuun ottamatta. Tarvitset taittomitan, kynän, vasaran, mattoveitsen, suorakulman ja mahdollisesti porakoneen ja käsineet. Lattian liimaamiseen tarvitset Pergo-vinyylilattialiimaa ja A-2-lastan. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ulottuvillasi ennen asennuksen aloittamista.


> Step 9 - Leikkaa huolellisesti.

Vinyl glue down installation

Lankun leikkaaminen tapahtuu helposti mattoveitsellä lankun kuviopuoli ylöspäin. Tee syvä viilto lankun pintaan ja katkaise kuvan mukaisesti.

> Step 10 - Tarkista, näkyykö vaurioita.

Vinyl glue down installation

Jokainen Pergo-lankku tarkistetaan systemaattisesti virheiden varalta ennen pakkaamista. Siitä huolimatta paketit voivat vahingoittua kuljetuksen aikana tai avaamisen yhteydessä. Älä asenna lankkua, jossa on vahingoittunut pinta tai reuna. Tarkista huolellisesti jokainen lankku ennen asennusta ja sen aikana hyvässä valaistuksessa. Asennettua lankkua pidetään hyväksyttynä, eikä sitä voida hyvittää.


> Step 11 - Mittaa huolellisesti.

Vinyl glue down installation

Mittaa huolellisesti huoneen pituus ja leveys ennen asennuksen aloittamista, jotta voit suunnitella tarkan asettelun ja saavuttaa harmonisen lattianäkymän. Tämä on todella tärkeää tyypillistä tiilikuviota asennettaessa. Merkitse lattian keskipiste. Tarkista, että seinän viereinen rivi ei jää liian kapeaksi. Vaikka se uhkaisikin jäädä liian kapeaksi, voit silti aloittaa keskeltä, mutta vähän matkan päästä keskipisteestä. On suositeltavaa asentaa lattiaa saapuvan valon suuntaisesti.

> Step 12 - Kuivasovita ensimmäinen rivi.

Vinyl glue down installation

“Kuivaharjoittele”, eli aseta ensimmäinen rivi kokonaan paikoilleen ilman liimaa. Jatka asettamalla vielä seuraava rivi pitäen vähintään 15-senttimetrinen porrastus paneelien lyhyiden päiden välillä. Ei ole suositeltavaa sijoitella päätyliitoksia säännöllisen kuvion muotoon, vaan satunnaisesti, jotta lopputulokseksi saadaan miellyttävä ja luonnollinen näkymä. Pergo Optimum –laatat tulisi normaalisti asentaa 50/50-kuvioon ja symmetrisesti huonepohjaan. On suositeltavaa pitää noin 3 mm välimatka seiniin kelluvien tasoitteiden tai anhydriitin varalta.


> Step 13 - Liimaa lattia.

Vinyl glue down installation

Pura paneelit ja levitä Pergo-vinyyliliimaa lattialle suunnilleen kahden ensimmäisen rivin levyisesti. Noudata Pergo-liimaämpärissä olevia ohjeita.


> Step 14 - Asenna kaksi ensimmäistä riviä.

Vinyl glue down installation

Asenna kaksi ensimmäistä riviä aloituslinjasta. Kohdista kuhunkin lankkuun painetta varmistaaksesi täyden kiinnityksen. Varmista, että paneelit ovat samassa linjassa keskenään.


> Step 15 - Luo kaunis kuvio yhdistämällä lautoja.

Vinyl glue down installation

Jatka asennusta pitäen vähintään 15 cm porrastus lankkukoon vaihtelusta huolimatta. On suositeltavaa muunnella porrastuksen suuruutta ja välttää rinnakkain sijoittuvia päätyliitoksia. Tiilikuvioiden asennuksessa suositellaan 50/50-porrastusta. Saatat kuitenkin haluta kokeilla muitakin kuvioita makusi mukaan. Asettele eri pakettien lankkuja sekaisin, niin saat tasapainoisemman lattiakuvion.

> Step 16 - Asenna loputkin.

Vinyl glue down installation

Käytä painorullaa parhaan mahdollisen kiinnityksen takaamiseksi ja lankkujen tasoittamiseksi. Rullaa alue 30 minuutin kuluessa asentamisesta.

> Step 17 - Jätä lepäämään 24 tunnin ajaksi.

Vinyl glue down installation

Liiman täytyy antaa kuivua täysin ennen kalusteiden sisään tuontia, kävelyä lankkujen päällä tai muuta kuormitusta. Jätä sen vuoksi lattia koskemattomaksi 24 tunnin ajaksi asennuksen jälkeen 18–25 °C lämpötilaan, jotta liimauksella olisi ihanteelliset edellytykset lujittua.