FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

UKK vinyylilattia

Asennus

> Voiko Pergo-vinyylilattian asentaa vanhan lattian päälle?

Kyllä, Pergo-vinyylilattian voi asentaa betonilattian sekä vanhan puu- tai laattalattian päälle. Lue asennusohjeet huolellisesti. Uivaa asennusta käytettäessä saattaa olla tarpeen poistaa vanha lattia tai tasoittaa aluslattia. Jos lattia asennetaan liimaamalla, asennus edellyttää valmistelutöitä. Useimmiten vanha lattia on poistettava. Aluslattia saattaa olla tarpeen tasoittaa, tai sopivan primerin käyttö voi olla tarpeen.


> Voiko Pergo-vinyylilattiaa käyttää yhdessä lattiajäähdytyksen kanssa?

Pergo-vinyylilattiaa voi käyttää yhdessä lattiajäähdytysjärjestelmien tai lattiaa lämmittävien ja jäähdyttävien yhdistelmäjärjestelmien kanssa. Tältä osin on kuitenkin hyvin tärkeää noudattaa asiaankuuluvia ohjeita. Yksityiskohtaisia ohjeita saa pakkaukseen sisältyvistä asennusohjeista, tältä sivustolta tai pyytämällä jälleenmyyjältä.


> Voiko Pergo-vinyylilattiaa käyttää yhdessä lattialämmityksen kanssa?

Kyllä, Pergo-vinyylilattian voi asentaa vesikiertoisen tai sähköllä toimivan, lattiapohjaan upotetun lattialämmitysjärjestelmän päälle. Lattian pintalämpötila saa kuitenkin olla enintään 27 °C, ja lisäksi on käytettävä aina suositusten mukaista Pergo-alusmateriaalia. Tärkeää! Noudata aina lattialämmitystä koskevia erityisohjeita, joita saat pakkaukseen sisältyvistä asennusohjeista, tältä sivustolta tai pyytämällä jälleenmyyjältä.


> Voiko Pergo-vinyylilattian asentaa kylpyhuoneeseen?

Pergo Vinyyli on 100 % vedenkestävä ja sopii asennettavaksi kosteisiin tiloihin kuten kodinhoitohuoneisiin tai tiloihin joissa ei ole lattiakaivoa. Älä käytä Pergo vinyyliä tiloissa, joissa on lattiakaivo


> Tarvitaanko Pergo-vinyylilattian asentamiseen alusmateriaalia?

Liimattavat lattiamme eivät vaadi alusmateriaalia. On vain varmistettava, että aluslattia on valmisteltu riittävän hyvin liimaamista varten asennusohjeissa kuvatulla tavalla.

Uivaa asennusta käytettäessä suosittelemme helppokäyttöisellä PerfectFold™ V -asennusjärjestelmämme varustettuihin lattioihin Pergon alusmateriaalia. Tämä alusmateriaali on kehitetty erityisesti Pergon lattioita varten. Sillä on tasoittava vaikutus, minkä vuoksi lattiatasoitetta ei välttämättä tarvita. Lisäksi alusmateriaali vaimentaa entisestään askelääniä ja lisää kävelymukavuutta.


> Aion asentaa vinyylilattian. Mitä työkaluja tarvitaan?

Vinyylilattian asentamiseksi ei tarvitse olla ammattimainen asentaja, jolla on täydellinen valikoima työkaluja. Lue lisää.
Kunnossapito

> Miten Pergo-vinyylilattia puhdistetaan ja pidetään kunnossa?

Pergo-vinyylilattian puhdistaminen on hyvin helppoa. Käytä tavallista harjaa, mikrokuituliinaa, pölynimuria taikka kosteaa moppia ja Pergo Vinyl Floor Cleaner -puhdistusainetta.


Sekalainen

> Voinko käyttää tuolin jalat pyörillä minun vinyylilattia?

Kyllä, mutta suosittelemme pehmeäpyöräisiä työtuoleja ja/tai sopivaa akryylistä toimistomattoa. Tämä pidentää huomattavasti lattiasi elinikää ja säilyttää sen alkuperäisen kauneuden pidempään. Huomaathan, että kumi voi vahingoittaa Pergo-vinyylilattiaa pysyvästi. Vältä siksi huonekaluja, joissa on kumijalat tai kumipyörät, ja mattoja, joissa on kumipohja.> Mikä vinyylilattia on?

Vinyylilattia on enemmän kuin päältäpäin katsoen voisi luulla. Lyhyesti sanottuna se on kulutusta kestävä ja helposti puhdistettava lattia. Kauniita ulkoasuvaihtoehtoja on useita. Lattia asennetaan helposti napsauttamalla. Lue lisää.

> kannattaako valita vinyylilattia vai matto?

Mietitkö uuden lattian asentamista lastenhuoneeseen tai makuuhuoneeseen? Niissä lattian täytyy olla käytännöllinen ja pehmeä. Sekä vinyylilattialla että kokolattiamatolla on mukava kävellä. Lisäksi tällainen lattia soveltuu pienille lapsille, joiden tasapaino ei aina ole paras mahdollinen. Lue lisää.