FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Merbaulattiat

Rantamerbaupuu saadaan Intsia bijuga -puusta (jonka muita nimiä ovat ipil, kwila ja merbau). Kaunis puulaji on lujuutensa ja tiiviytensä ansiosta erinomainen lattiamateriaali.

Eksoottinen, tumman punaruskea puulaji

Vastakaadettu rantamerbau on väriltään oranssinruskeaa. Väri syvenee tumman punaruskeaksi lautojen ikääntyessä. Puu on useimmiten hämmästyttävän virheetöntä, mutta sen väri voi vaihdella suurestikin lautojen välillä. Merbaupuu on helppo erottaa muista samannäköisistä puulajeista sen sisältämien kullanväristen mineraalikertymien avulla.

Puu on vahvaa ja kestävää, ja se on suosittu lattia-, pöytä-, huonekalu-, ulkokaluste-, soitin- ja puusepänmateriaali. Hernekasvien heimoon kuuluvan puun kasvualueita ovat Itä-Afrikka, Kaakkois-Aasia ja Australia. Rantamerbau voi kasvaa jopa 40–60 metrin korkuiseksi, ja täysikasvuisen puun rungon halkaisija on 1–1,5 metriä. Puun kaarnaa ja lehtiä on käytetty luonnonlääketieteen raaka-aineina.

Luokiteltu vaarantuneeksi

Rantamerbau on kaunis puulaji, mutta Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) on luokitellut sen vaarantuneeksi (VU). Se tarkoittaa, että lajiin kohdistuu suuri uhka hävitä luonnosta keskipitkällä aikavälillä. Kolmen edellisen sukupolven aikana luonnonvaraiset rantamerbaumetsiköt ovat kutistuneet 20 %:a laillisten ja laittomien hakkuiden sekä luonnollisen taantumisen johdosta.

Puun ominainen tuoksu voi myös aiheuttaa limakalvoärsytystä ja aivastelua, ja puun koskettamisesta voi aiheutua nuhaa ja iho-oireita.

Näistä syistä Pergo tarjoaa merbauta vain laminaattina. Laminaattilattian HDF-levyrunko on päällystetty merbaupuun kaunista pintaa täydellisesti jäljittelevällä paperikuosilla. Merbaulaminaattimme on saatavilla klassisena lautalattiana, jonka puolikiiltävä lakka viimeistelee lattian silkinpehmeän tuntuman.

Kestää erinomaisesti kulutusta ja naarmuuntumista

Laminaattilattiamme kestävät erinomaisesti kulutusta ja naarmuuntumista sekä säilyvät kauniin vuodesta toiseen. Lisäksi ne kestävät erittäin hyvin kosteutta. Uusien Sensation-lattioidemme pinnoite suojaa myös lautojen välisiä liitoksia, joten lattia muodostaa täysin tiiviin pinnan.

Laminaattilattiat

Lisää suosikkeihin

Merbau, lauta

Tuotenumero: L0301-01599

Valkoinen vinyylilattia

Valkoinen puulattia