FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Pyökkilattiat

Pergon valikoimiin kuuluu laminaattilattioita useilla erilaisilla pyökkikuoseilla. Pyökin väri on melko tasainen, mikä luo rauhallisen ja harmonisen vaikutelman. Satiinilakka korostaa pyökkilattioidemme luonnollisen näköistä puutekstuuria.

Pergon poikkeuksellisen kestävät laminaattilattiat säilyvät kauniina vuodesta toiseen. Lattian kosteutta ja iskuja kestävä suojapinnoite on saatavilla useissa erilaisissa kuoseissa, jotka luovat lattialle aidon puun tuntua.

Käyttökohteet

Pyökki on helppo halkoa lautamaisiksi lankuiksi vaikka kirveellä, joten puulajia on käytetty jo ennen sahateknologian kehittymistä.

Historiallisesti tätä puulajia on käytetty lähinnä polttopuuna ja rakenteissa, joiden oli kestettävä vettä, kuten veneiden köleissä ja vesimyllyjen rattaissa. Nykyään pyökistä valmistetaan modaalia, pyökkiselluloosasta valmistettavaa muuntokuitua. Pääasiassa pyökistä kuitenkin tehdään huonekaluja ja – kumma kyllä – jäätelötikkuja. Pyökki on erinomainen jäätelötikkumateriaali, koska se on sileää, mautonta ja vaalean väristä, eikä höylätystä pyökistä lähde tikkuja.

Juuri näiden ominaisuuksien ansiosta puulaji on myös erityisen hyvä lattiamateriaali.

Lehtipuut

Pyökki on lehtipuu, eli sen puu on taloudellisesti arvokasta. Runkoa peittää sileä ja vaaleanharmaa kaarna. Puun suuren latvuksen oksat ovat tummanvihreistä lehdistä tuuheita. Alkukeväästä pyökin lehdet ovat vaaleanvihreitä ja vaalean, hohtavan nukan peittämiä, mikä saa keväisen pyökkilehdon hohtamaan valkeana auringonpaisteessa.

Vartijapuu

Muinaisessa Skandinaviassa pyökkejä istutettiin vartijapuiksi. Ruotsin kansanperinteessä puu liitettiin perheen onneen ja vaurauteen, ja sen vahingoittamisen tai edes lehtien poimimisen uskottiin tuovan epäonnea ja sairautta. Puuta kunnioitettiin valelemalla sen juuria öljyllä tai maidoilla ennen pyhäpäiviä.

Laminaattilattiat

Lisää suosikkeihin

Supreme Pyökki, 3-sauva

Tuotenumero: L0301-01796

Valkoinen vinyylilattia

Valkoinen puulattia