FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Laminaattilattian asennus: Lattian asennus pyöreiden esineiden ympärille

Laminaattilattian asentaminen pyöreän esineen, kuten pylvään, ympärille voi tuntua mahdottomalta, mutta on itse asiassa melko helppoa, kun tuntee muutaman niksin.

Kuten aina, kaikki alkaa huolellisista valmisteluista ja kunnolla asennetusta alusmateriaalista. Piirrä puolet esineen muodosta yhteen alusmateriaalipalaan ja puolet toiseen ja leikkaa materiaaliin aukko viivaa pitkin. Aseta alusmateriaali paikoilleen ja leikkaa ylimääräiset osat pois. Alusmateriaalipalat eivät saa olla mistään kohtaa päällekkäin. Teippaa palat kiinni, jotta ne pysyvät tasaisina, kun aloitat lautojen asennuksen.

    Välineet
  • Iso paperi
  • Veitsi
  • Lyijykynä
  • Kuviosaha
  • Joustavaa silikonia

1. Leikkaa esineen muoto paperista

Tarvitset kynän ja ison arkin tukevaa paperia, esimerkiksi suojapaperia. Mittaa pyöreä esine, piirrä sen muoto paperille ja leikkaa muoto irti. Laita paperi tiiviisti esineen ympärille, teippaa se kiinni ja merkitse viimeisen esinettä edeltävän laudan paikka paperille. Näin saat mitattua, mihin kohtaan reikä pitää leikata.

Noudata seuraavaa niksiä, ennen kuin poistat paperimallin, niin sahauskohdan merkkiviivasta tulee ohuempi ja tasaisempi. Laita lauta pyöreää esinettä vasten ja piirrä paperiin viiva laudan ulkoreunan mukaan. Käännä lautaa pyöreää esinettä pitkin ja piirrä paperiin aina uusi viiva. Viivat muodostavat paperille tasaisen ympyrän, joka on täsmälleen pyöreän esineen muotoinen, mutta yhden lankunmitan päässä siitä. Näitä merkintöjä tarvitaan seuraavassa vaiheessa.

2. Piirrä sahausviiva lautoihin

Napsauta pyöreän esineen ympärille tulevat laudat kiinni toisiinsa ja kiinnitä vielä muutama lauta niiden ympärille, jotta ne olisivat tukevampia. Mittaa paperille piirtämiesi mittojen mukaan, mihin lautojen kohtaan paperi tulee, ja teippaa paperi kiinni lautoihin. Ota taas irtolauta ja piirrä lautoihin ympyrä yllä kuvatulla menetelmällä. Aseta lauta juuri piirtämiesi viivojen viereen ja piirrä viiva laudan toisen reunan mukaan. Näin saat piirrettyä tasaisen kaaren muotoisen sahausviivan lautoihin.

3. Aseta laudat paikoilleen

Kun olet piirtänyt sahausviivan, sahaa laudat kuviosahalla viivoja pitkin. Aseta laudat takaisin lattialle ja sovita ne paikoilleen pyöreän esineen ympärille. Lyijykynän viivat on helppo pyyhkiä pois kostealla liinalla. Voit lopuksi vielä siistiä aukon reunat silikonilla, jos haluat.