Kuinka paljon lattiamateriaalia huoneeseen tarvitaan?

Laminaatti

Kuinka paljon lattiamateriaalia huoneeseen tarvitaan?

Kun asennat uuden lattian, ota muutama seikka huomioon ennen kuin lähdet ostoksille. Mittaa lattian pinta-ala, jotta tiedät, montako neliömetriä lattiamateriaalia täytyy ostaa.

KUINKA PALJON LATTIAMATERIAALIA HUONEESEEN TARVITAAN?

Huoneet ovat yksilöllisiä. Muoto, seinät, oviaukkojen määrä, kulmat ja nurkat tekevät niistä erilaisia. Mitä enemmän kulmia, sitä vaikeampaa voi olla laskea lattiamateriaalin menekkiä ja määrää huoneessa.

Mittaa lattia, älä seiniä. Tällöin saat oikeat mitat. Mittaa huoneen pituus ja leveys. Suunnittele, millaisen lattian haluat. Yleensä lattia asennetaan huoneen pituussuunnassa. Jätä aina 10 millimetrin väli esimerkiksi seiniin, kynnyksiin, portaikkoihin ja putkiin. Lattian täytyy päästä laajenemaan ilman että saumat avautuvat tai lattia alkaa narista. Lattia laajenee ja kutistuu ilmankosteuden vaihteluiden vuoksi. Siksi sille täytyy jättää liikkumavaraa.

OTA HUOMIOON HÄVIKKI, KUN LASKET LATTIAN PINTA-ALAA

Kun tiedät lattiamateriaalin määrän huoneessa ja montako neliömetriä lattiamateriaalia tarvitaan, ota huomioon hävikki. Hävikki muodostuu sahattavista palasista, joita ei voi käyttää lattian asentamisessa. Tavanomaista huonetta varten on syytä ostaa 5 % enemmän lattiamateriaalia hävikkiin varautumiseksi. Jos huone on pieni, esimerkiksi kylpyhuone, ja siinä on useita hankalia kohtia, lattiamateriaalia voidaan tarvita 10 % enemmän.

 

  1. Erinomainen kulutuksenkestävyys ja naarmuuntumattomuus
  2. Kristallinkirkas pinta
  3. Mainio iskunkestävyys
  4. Kosteutta kestävä HDF-runko
  5. Pohjana vakauttava kerros

Asiaan liittyvät aiheet
Top