Jalkalistojen asennus

Laminaatti

Jalkalistojen asennus

Kun laminaattilattia on asennettu, se kaipaa vielä pientä viimeistelyä. Jalkalistat tekevät lattiasta siistin näköisen ja kätkevät pienet epätasaisuudet lattialautojen päissä.

Välineet

  • Silikonipuristin
  • Kulmamitta
  • Vasara
  • Katkaisusaha tai käsisaha ja ohjain
  • Liimapyssy

 

Voit poistaa välikiilat, niitä ei enää tarvita. Lautojen ja seinän väliin jää pieni rako, mikä jättää lattialle hieman laajenemisvaraa. Jos lattia kastuu usein, kuten keittiössä tai muissa säännöllistä luuttuamista vaativissa huoneissa, tämä rako on tiivistettävä. Tiivistäminen käy kätevästi PE-vaahtomuovilla ja silikonitiivisteellä. Tasoita silikoni esimerkiksi peukalollasi.

MITTAA HUONE TARKASTI

Seuraava vaihe jalkalistojen asennuksessa on huoneen ja sen kulmien mittaaminen. Se käy helposti mittanauhalla ja kulmamitalla. Aseta pyörösaha mittaamaasi kulmaan ja sahaa jalkalista. Jos seinien kulma on tavalliset 90 astetta, leikkauspinta on 45 asteen kulmassa. Koska monet seinät kuitenkin ovat hieman vinoja, kannattaa kulma aina mitata ennen listan sahaamista. Varsinkin vanhoissa taloissa on parempi olla olettamatta mitään. Jalkalistat ovat ikävän näköiset, jos ne eivät sovi yhteen.

LIIMAA LISTAT ENSIN YHTEEN

Voit varmistaa, että listojen kulmat ovat kohdillaan liimaamalla listat ensin kiinni toisiinsa ja vasta sitten seinään. Näin listojen yläreunat tulevat saman tasoon, vaikka lattia olisi vähän kiero, ja lista näyttää hyvältä. Suosittelemme nopeasti kuivuvaa liimaa, koska liitosta pitää painaa käsin, kunnes se on kuivunut. Suojaa työalue kankaalla tai muovilla, jottet tahri uutta lattiaasi liimalla.

TYÖSKENTELE RIPEÄSTI, ÄLÄ HOSU

Kun olet sovittanut jalkalistat yhteen, levitä listan takapuolelle liimaa ja paina se kiinni seinään. Muista, että liima kuivuu nopeasti, joten toimi ripeästi mutta hosumatta.

Jos kätesi tahraantuvat liimaan, ne on helppo puhdistaa asetonilla. Jos mittasit kaiken oikein, jalkalistat sopivat huoneeseen täydellisesti ja antavat uudelle lattiallesi siistin ilmeen.


Asiaan liittyvät aiheet
Top