FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Mikä on puulattia? Elävä materiaali, joka luo kodikasta tunnelmaa.

Puiset Puiset parkettilattiat eli puulattiat ovat aina suosiossa. Se ei ole ihme, koska tällainen lattiamateriaali tekee tunnelmasta lämpimän kodikkaan. Lisäksi puulattia pysyy pitkään tyylikkäänä ja kuosissaan.

Voisi luulla, että lankku on vain lankku. Puu on kaadettu ja sahattu lankuiksi. Siinä se. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kosteus vaikuttaa puuhun ja täten myös puulattiaan. Kuivuessaan puu kutistuu, ja kostuessaan se laajenee. Siksi lattia voi elää ajan saatossa.

Puulattian kolme kerrosta

Onneksi ongelmaan on olemassa helppo ja tyylikäs ratkaisu. Laajenemisen vaara vähenee huomattavasti, kun puulattiassa on kolme kerrosta ja jokaisessa niistä kuidut kulkevat eri suuntiin. Silloin puulattiaan ei muodostu rakoja, joihin helposti kertyy ruoantähteitä ja likaa.

Jos sinulla on ollut puulattia, tiedät varmasti, että se voi olla vaikea pitää puhtaana ja naarmuttomana. Puu on pehmeää, ja se imee itseensä nesteitä. Kovimmatkaan puulajit eivät välttämättä kestä kengänkorkoja tai värikkäitä juomia. Mutta tämäkin ongelma voidaan ratkaista.

Elämää kestävä puulattia

Kun valitset oikein käsitellyn puulattian, se kestää arjen rasituksia. Jos lattiat osaisivat puhua, ne kertoisivat, kuinka huonosti niitä kohdellaan. Siksi Pergo-puulattioissa on seitsemän kerrosta UV-kovetettua vesipohjaista lakkaa tai laadukasta öljyä. Silloin lattiat pysyvät suojassa, ja ne on helppo puhdistaa. Jos kuitenkin sattuu onnettomuus, josta jää pysyvät jäljet, puulattia voidaan hioa jopa 2–3 kertaa. Ellei pieniä onnettomuuksien jälkiä pidetä patinana.

Löydä puulattiat täältä!

 1. Suojaava pintakäsittely
  Seitsemän kerrosta UV-kovetettua vesipohjaista lakkaa tai laadukasta öljyä: paras mahdollinen suojaus ja helppo siivota.
 2. Kulutuspinta
  Kerros tarkoin valittua puumateriaalia (2,5 tai vähintään 3,2 mm), joka voidaan hioa 2–3 kertaa.
 3. Kehittynyt runko
  Runko vaimentaa iskuja ja lattiaan kohdistuvia rasituksia. Sen ansiosta parketti pysyy vakaana.
 4. Tasapainotettu pohja
  Pohjakerros on valmistettu luomisertifioidusta puusta. Se auttaa pitämään kaikki lankut täydellisessä tasapainossa.