Yhdistä lattia ja kaakelit upealla tavalla

Yhdistä lattia ja kaakelit upealla tavalla

Voiko lattialla käyttää kaakeleita? No ei ihan, mutta melkein: klinkkerit eli lattialaatat ovat kaakeleiden tavoin savesta valmistettua keraamista materiaalia. Erona on se, että kaakelit on kuivapuristettu ja poltettu noin 1 000 asteessa, kun taas rakenteeltaan tiheämmät lattialaatat on suulakepuristettu ja poltettu 1 200–1 400 asteessa. Klinkkerit ovat siten kestävämpiä ja sopivat paremmin lattiamateriaaliksi.

Jos kuitenkin olet löytänyt mieleisesi kaakelin, voit helposti täydentää sitä sopivilla lattialaatoilla tai klinkkerikuvioidulla laminaatti- tai vinyylilattialla.


Vaihtoehtoja klinkkereille

Klinkkereihin on saatavana monenlaisia kauniita kuvioita, mutta ne voivat tuntua kovilta, kylmiltä ja liukkailta. Vaihtoehtona voi olla klinkkerikuvioitu laminaatti- tai vinyylilattia. Sekä laminaatti- että vinyylilattiat kestävät erinomaisesti kulutusta ja vettä, mutta niitä ei tule silti käyttää lattiakaivolla varustetussa märkätilassa. Keittiössä, eteisessä ja kylpyhuoneessa, jossa ei ole lattiakaivoa, ne kuitenkin toimivat erinomaisesti.


Yhdistä lattia kaakeleihin

Lattian ei tarvitse edes olla klinkkerikuvioitu sopiakseen yhteen kaakeleiden kanssa. Voit poimia kaakelista lattiaan jonkin värin, kuvion tai struktuurin, jolloin saat huoneeseen yhtenäisen vaikutelman. Laminaatti- ja vinyylilattioihin on saatavana monenlaisia kuviointeja, värejä ja pintarakenteita, joten sopiva vaihtoehto löytyy varmasti.


  • Klinkkerit ovat lattialla käytettäviä kaakeleita.
  • Laminaatti- ja vinyylilattioita on saatavana klinkkerikuvioituina.
  • Poimi kaakelista jokin yksityiskohta ja sovita se lattiaan.
pergo-infographic-yhdista-lattia-ja-kaakelit-upealla-tavalla
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
1.12.2015
16.10.2015
Top