Viisi vinkkiä kodin remontoijalle

Kodin remontoiminen voi helposti aiheuttaa pienoisen kaaoksen. Käytännön vinkkiemme avulla remontti sujuu kätevämmin.

1. Suunnittele ja laadi budjetti

Jotta kustannukset pysyvät hallinnassa, on hyvä miettiä kaikki remonttiin liittyvät asiat huolellisesti ja laatia budjetti. Päätä, kuka mitäkin tekee: teetkö kaiken itse vai käytätkö johonkin ammattiapua? Tee lista ja noudata sitä. Laadi aikataulu ja pyri noudattamaan sitä. Muista ottaa mukaan myös eri materiaalien toimitusajat – tarkista, milloin materiaalit saapuvat, se voi usein kestää kauemmin kuin kuvittelet.

2. Remontoi yksi huone kerrallaan

Jos aiot remontoida useamman huoneen, on paras tehdä se huone kerrallaan, ettei koko koti joudu kaaokseen. Monet käynnistävät yhtä aikaa monta eri projektia, mikä ei kuitenkaan ole kovin käytännöllistä. Tee yksi asia valmiiksi, ennen kuin aloitat seuraavan.

3. Uusi lattia voi muuttaa koko huoneen ilmeen

Uuden lattian avulla voit uudistaa kätevästi huoneen ilmeen ja lisätä samalla asunnon arvoa. Kun valitset Pergon asennusmekanismilla varustetun lattian, uuden lattian asentamiseen ei uhraudu paljon arvokasta vapaa-aikaa.

Usein vanhaa lattiaa ei tarvitse edes purkaa pois, vaan uusi lattia voidaan asentaa sen päälle! Aluslattia pitää kuitenkin valmistella huolellisesti – lue lisää tästä.

Täydellisen lattian valitseminen ei ehkä ole ihan helppoa, mutta tässä on apua oikean lattian valitsemiseen eri huoneisiin.Pergon nopeuskilpailu

Mikä käy nopeimmin? Pergo-lattian asennus vai...

Papukaijan opettaminen sanomaan Pergo?

TV-sarjan koko tuotantokauden katselu?

500 palan palapelin kokoaminen?4. Väreillä voidaan saada ihmeitä aikaan

Yhdistelemällä lattian, seinien ja katon värejä eri tavoin voit muuttaa huoneen ilmettä hyvinkin paljon. Katso, mitä erilaisilla yhdistelmillä saadaan aikaan.

5. Valaistus on tärkeä elementti

Muista myös huoneen valaistus! Yksi tavallinen virhe on käyttää vain yhtä voimakasta valonlähdettä – sijoita sen sijaan useita pienempiä valaisimia eri korkeuksille. Liian monta kattoon upotettua kohdevalaisinta voivat myös joissakin tapauksissa tehdä huoneesta liian valoisan. Ne sopivat paremmin esimerkiksi kylpy- ja vaatehuoneeseen kuin olohuoneeseen. Valaisimet kannattaa myös varustaa himmentimillä, jolloin valon voimakkuutta voidaan säädellä tilanteen mukaan.


Lue lisää:

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

1.12.2015

Vinkkejä oikean lattian valintaan huoneeseen

9.5.2016

Lattian valintaopas

11.7.2017

Muistilista lattian vaihtoon