FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Uuden parkettilattian asennus on näin helppoa

12. lokakuuta 2015

Vain harva asia kotona tuntuu yhtä ylelliseltä ja kodin arvoa nostavalta kuin upouusi puulattia. Puulajin, värin ja lattialankkujen pituuden valinta vaikuttavat huoneessa vallitsevaan tunnelmaan. Pitkät rustiikkiset lattialankut, klassinen tammiparketti tai vaalea saarniparketti... Parkettilattiavaihtoehtoja on useita, mutta niillä kaikilla parkettilattian asennus sujuu samalla tavalla.

Parkettilattian asennus sujuu helposti

Aikaisemmin parkettilattian asennukseen kuului liimausta, naulaamista tai ruuvaamista kiinni. Silloin työhön sisältyi runsaasti riskejä, ja virheitä ei yleensä pystytty korjaamaan. Joskus lankkuja halkesi, eikä niitä yleensä voinut siirtää. Kun lattialankku oli käytetty, se piti heittää pois. Lisäksi koko parkettilattian asennus itse oli vaikeaa tai lähes mahdotonta. Mutta maailma on muuttunut. Pohjustavat työt täytyy toki tehdä, mutta lattia on helppo asentaa itse.

Ennen uuden parkettilattian asennuksen aloittamista

Aloita antamalla puulattian mukautua vallitseviin olosuhteisiin. Anna parkettilattian olla pakkauksessaan 48 tuntia sisällä asunnossa tasaisella alustalla ennen asentamisen aloittamista.

Alustan eli aluslattian täytyy olla puhdas ja ehjä. Tarkasta 1 metrin mittaisen listan avulla, että epätasaisuuksien koko on enintään 2 mm ja että ongelmia aiheuttavia kohoumia ei ole. Tasoita epätasaisuudet, hio kohoumat pois ja varmista, että lastulevyt ovat kunnolla paikoillaan. Tämän jälkeen on aika imuroida.

Kun aluslattia on kunnossa, asenna välikerros. Se parantaa äänieristystä, estää lattiaa narisemasta ja poistaa viimeiset pienet epätasaisuudet. Tarkista, tarvitaanko kosteussulkua. Jos asennat lattialämmityksen, kosteussulku tarvitaan.

Mittaa, sahaa ja napsauttele asentamalla parkettilattia paikalleen

Mittaa huone ja suunnittele parkettilattian asennus. On suositeltavaa asentaa lattialankut huoneen pituuden tai siihen lankeavan valon suuntaisesti.

Tämän jälkeen voit aloittaa parkettilattian asennuksen. Pergo PerfectFold™ 3.0 -järjestelmän ansiosta lankut voidaan taittaa tai painaa alas tai painaa ne yhteen. .

Täällä on lisätietoja ja käyttöohjeita.


Jaa tämä artikkeli