Tarina valkoinen mänty lattia

Tarina valkoinen mänty lattia

Pohjoismainen muotoilu on edelleen suosittua. Siinä käytetään mäntyä. Ei ihme, että harjattu valkoinen mänty nousee esille uudessa Sensation-kokoelmassa.

Norjassa lomamökin sisäseinät oli pinnoitettu harjatulla männyllä. Ne näyttivät upeilta. Tämä puulaji on kuitenkin pehmeää, ja siihen kertyy helposti pölyä, joten se ei sovellu lattioihin sellaisenaan

ke Nollet, Design Director, kertoo, miksi mänty valittiin lattiamateriaaliksi:

“Norjassa lomamökin sisäseinät oli pinnoitettu harjatulla männyllä. Ne näyttivät upeilta. Tämä puulaji on kuitenkin pehmeää, ja siihen kertyy helposti pölyä, joten se ei sovellu lattioihin sellaisenaan. Siksi innostuin luomaan harjatusta puusta valmistetun laminaatin, joka toimii lattioissa erinomaisesti. Otin yhteyden paikalliseen lautatarhaan, valitsin lankut huolellisesti ja lähetin ne Belgiaan. Tutkimus- ja tuotekehitystiimimme valmisti niistä prototyyppejä, joissa väri, rakenne ja design ovat tasapainossa keskenään. Tavoitteena oli saada aikaan täydellinen luonnolliselta näyttävä mäntylattia. Pelkästä havupuusta valmistetut lattiat saavat helposti kolhuja ja lommoja, mutta Pergo Sensation -laminaatti tekee viimein mahdolliseksi männyn käyttämisen vilkkaasti liikennöidyissä lattiossa. Nyt siihen ei jää jälkiä esimerkiksi terävistä koroista.”

Oke Nollet,
design director Pergo

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
10.10.2015
18.4.2016
Top