FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Tarina valkoinen mänty lattia

14. syyskuuta 2016

Pohjoismainen muotoilu on edelleen suosittua. Siinä käytetään mäntyä. Ei ihme, että harjattu valkoinen mänty nousee esille uudessa Sensation-kokoelmassa.

Norjassa lomamökin sisäseinät oli pinnoitettu harjatulla männyllä. Ne näyttivät upeilta. Tämä puulaji on kuitenkin pehmeää, ja siihen kertyy helposti pölyä, joten se ei sovellu lattioihin sellaisenaan

ke Nollet, Design Director, kertoo, miksi mänty valittiin lattiamateriaaliksi:

“Norjassa lomamökin sisäseinät oli pinnoitettu harjatulla männyllä. Ne näyttivät upeilta. Tämä puulaji on kuitenkin pehmeää, ja siihen kertyy helposti pölyä, joten se ei sovellu lattioihin sellaisenaan. Siksi innostuin luomaan harjatusta puusta valmistetun laminaatin, joka toimii lattioissa erinomaisesti. Otin yhteyden paikalliseen lautatarhaan, valitsin lankut huolellisesti ja lähetin ne Belgiaan. Tutkimus- ja tuotekehitystiimimme valmisti niistä prototyyppejä, joissa väri, rakenne ja design ovat tasapainossa keskenään. Tavoitteena oli saada aikaan täydellinen luonnolliselta näyttävä mäntylattia. Pelkästä havupuusta valmistetut lattiat saavat helposti kolhuja ja lommoja, mutta Pergo Sensation -laminaatti tekee viimein mahdolliseksi männyn käyttämisen vilkkaasti liikennöidyissä lattiossa. Nyt siihen ei jää jälkiä esimerkiksi terävistä koroista.”

Oke Nollet,
design director Pergo

SEURAA MEITÄ:

  

BRUSHED WHITE PINE,
PLANK

Article number: L0231-03373


Jaa tämä artikkeli