Retroa vai modernia?

Retroa vai modernia?

Siihen on syy, että design-klassikot eivät koskaan mene muodista – niiden pitäminen nykyaikaisina on niin helppoa

»Valkoista on nykyään kodeissamme kaikkialla, joten värikkäiden puunsävyjen tuominen sekoitukseen on minusta hyvin vapauttavaa. Se tuo lisää lämpöä ja runsaasti tyylikkyyttä. Ja taas kerran – se, että se ei ole uutta, ei tarkoita etteikö se voisi olla modernia.

Jos olet riittävän onnekas löytääksesi tällaisen kirjahyllyn, sanoisin, että »Siitä vain«. Sen koko on vaikuttava jo itsessään, ja sen design ja syvä väri todella muuttavat koko huoneen tunnelman. Ja tietenkin, jos sinulla on jo tällainen, mitä tahansa teetkin, älä hankkiudu siitä eroon. Avain kodin pitämiseen tuoreena ja modernina ei ole kaiken vaihtaminen uuteen, vaan se, että löytää oikeat asiat päivitettäväksi.

Klassisten huonekalujen kohdalla kyse on siitä, mitä huonekalulla tehdään ja mitä siihen laitetaan. Lisää nykykeramiikkaa, kirjoja, laitteita, lasiveistoksia tai mitä tahansa haluatkin tehdäksesi siitä omannäköisesi ja tee design-klassikoistasi jälleen uusinta uutta.«

Kaikki on OK!

»Mielestäni olemme joskus liian kunnioittavia, kun on puhe sisustussuunnittelusta. Se, mitä pidämme »klassisena« ei rajoitu retroon. Tiikki ja jakaranda saattavat olla skandinaavisen design-historian päätuotteita, mutta kyse on siitä, mitä niillä tehdään.

Rakastan kontrasteja. Sen sijaan, että valitsisit yhteen sointuvia yhdistelmiä, etsi jotain, joka muodostaa jännittävän kontrastin. Kuten vaalean puukuvioisen lattian yhdistäminen runsasvärisiin tiikkihuonekaluihin. Se antaa huoneelle uudenlaista tunnelmaa ja tuo huonekaluja entistäkin selkeämmin esille.«

Åsa Dyberg
sisustusarkkitehti, -suunnittelija ja -stylisti

Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
1.12.2015
Top