FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Skandinaavinen sisustus ja lattiat tuovat pohjoismaisen valon kotiisi

10. lokakuuta 2015

Skandinaavinen muotoilu on tunnettu eri puolilla maailmaa 1950-luvulta alkaen. Tämän tyylin juuret ovat modernismissa ja pohjoismaisessa kansanluonteessa. Inspiraatiota saadaan luonnosta ja pohjoisesta ilmanalasta. Skandinaavinen sisustustyyli tekee harmaistakin talvipäivistä valoisia.

Funktionaalista ja yksinkertaista tyylipuhtaasti

Skandinaavinen sisustustyyli tunnetaan pelkistämisestä, minimalistisuudesta ja toimivuudesta. Tämä ajaton tyyli nostaa ihmisen keskipisteeseen. Alun perin sen piti sopia jokaiselle ihmiselle ja kukkarolle. Nykyään se jakautuu kahteen osaan: laadukkaaseen kaikille tarkoitettuun teolliseen muotoiluun, jonka tuloksia näkee suurissa huonekalutavarataloissa. Skandinaavinen luksus puolestaan on kallista. Siinä keskitytään käsityöosaamiseen ja materiaalien hallintaan.

Valolle on oma paikkansa skandinaavisessa sisustuksessa

Jos haluaa sisustaa skandinaavisesti, täytyy ottaa huomioon valo ja luonto. Mitä enemmän valoa pääsee sisään, sen parempi. Jos luonnonvaloa ei ole, oikea tunnelma täytyy saada aikaan valaisemalla.

Skandinaavisessa sisustuksessa lattian ja seinien täytyy olla vaaleita tai valkoisia. Pergon juuret ovat Ruotsissa. Siksi sillä on laaja valikoima skandinaaviseen sisustukseen sointuvia lattioita. Huonekalujen ja kiinteiden kalusteiden tulee olla luonnonmateriaalia, kuten puuta, nahkaa, metallia, lasia ja kiveä.

Skandinaavinen muotoilu

Jos haluaa saada ilmavan tilan tunteen, täytyy kalustaa säästeliäästi. Skandinaaviseen muotoiluun ei kuulu yltäkylläisyyttä ja koristelua vaan toimivuutta, esteettisyyttä ja ekologisuutta. Hyvä alku on hankkiutua eroon kaikista tarpeettomista koriste-esineistä. Less is more -ajattelua siis.

Huoneen valoisuuteen voi vaikuttaa myös tekstiilien valinnalla. Vuoteisiin vaaleat peitteet ja ikkunoihin vaaleat verhot. Käytä perusväreinä hillittyjä maanläheisiä sävyjä, kuten valkoinen, beige, sammaleenvihreä, vaaleanruskea ja vaaleansininen. Valitse mielellään pellavaa, mutta skandinaavisessa kodissa voi olla myös lampaantaljoja.

Hae inspiraatiota sisustuskuvista.


Jaa tämä artikkeli