FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Parketin hionta itse – Harkitse, kannattako se

13. heinäkuuta 2017

Parketin hiominen itse voi olla tyydyttävä kokemus – jos onnistuu tekemään se hyvin. On olemassa muutamia asioita, jotka auttavat varmistamaan hyvän lopputuloksen.

Markkinoilla on vuokrattavana useita erilaisia lattianhiomakoneita. Kerro vuokraajalle, millainen lattia on kyseessä, niin saat oikeanlaisen koneen. Usein on myös mahdollista vuokrata kaksi erikokoista konetta: toinen isoille lattiapinnoille ja toinen seinänvieruksia ja nurkkia varten.

Emme kuitenkaan suosittele hiomaan Pergon puulattiaa. Lattia varustetaan valmistuksen aikana ainutlaatuisella, lattiaa tehokkaasti suojaavalla pintakerroksella, joka häviää, jos lattia hiotaan.


Hio ensin karkealla ja sen jälkeen hienolla hiomapaperilla

Osta hiomapaperia eri karkeuksia. Tarkista ennen aloittamista, ettei lattiassa ole nauloja, jotka voivat rikkoa hiomapaperin.

Monet tekevät sen virheen, että he vaihtavat hienompaan hiomapaperiin liian aikaisin. Silloin lattian joutuu hiomaan moneen kertaan, mistä aiheutuu turhia lisäkustannuksia, koska hiomapaperi on kallista. Karkea paperi on tehokkaampi mahdollisten vaurioiden, naarmujen ja lakan poistamiseen sekä pinnan tasoittamiseen. Sen jälkeen on aika siirtyä hienompaan paperiin, jonka avulla hiotaan pois karkean paperin jättämät jäljet. Käytä kutakin paperikarkeutta niin kauan, ettet enää näe eroa, ja vaihda hienompaan paperiin vasta sitten.


Pidä hiomakone koko ajan liikkeessä

Liikuta hiomakonetta käynnistyksen aikana, ettei paikallaan seisova kone jätä lattiaan syvää jälkeä. Sama pätee koko hiomisen ajan: pidä kone koko ajan liikkeessä, ettei lattiaan synny hiomajälkiä. Seinän vieressä kone pitää ennen kääntämistä nostaa ylös lattiasta.

  • Kerro lattianhiomakoneen vuokraajalle, millaisesta lattiasta on kyse.
  • Aloita hiominen karkealla hiomapaperilla ja hio sen jälkeen monta kertaa hienommalla paperilla.
  • Pidä hiomakone koko ajan liikkeessä.

Löytää lattiamme

Laminaatti  |  Vinyylilattia

Etsitkö Pergo jälleenmyyjä lähistöltä?

Löydä jälleenmyyjä


Jaa tämä artikkeli