FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Vanha lattia - mitä teen vanhalle lattialle?

15. lokakuuta 2015

Aloita tutkimalla alusta, kun uuden lattian asennus on ajankohtaista. Miltä nykyinen, vanha lattia näyttää? Toimiiko aluslattiana betonilevy, puulattia, matto, parketti tai kenties kovalevy? Jos vanha lattia on ehjä ja virheetön, uuden lattian voi asentaa sen päälle. Jos aluslattiana toimii vanha kokolattiamatto, se kannattaa poistaa. Betonilevyn tulee olla tasainen ja sileä.

Täytyykö vanha lattia repiä irti?

Jos haluat, että uusi lattia kestää pitkään, se täytyy asentaa kunnolliselle alustalle. Jos uuden parketin alle jätetään vanha nariseva lattia, ongelma ei korjaannu vaan myös uusi lattia narisee.

Epätasainen alusta voi vaikuttaa uuteen lattiaan, jolloin sen kestävyys heikkenee.

Mutta vanhaa lattiaa ei tarvitse repiä pois vain siksi, että se narisee tai siinä on epätasaisuuksia. Jos korjaat sen siten, että narina loppuu, kiinnität lattialankut ja tasoitat epätasaisuudet, vanhan lattian voi jättää paikalleen. Tämä ei kuitenkaan koske mattoja. Matto voi imeä itseensä kosteutta. Tällöin homeet viihtyvät siinä.

On tärkeää valita oikea välikerros. Tietyissä tapauksissa vanhan lattian väliin tarvitaan kosteussulku. Jos et tiedä, mitä vanhalle lattialle täytyy tehdä, kysy neuvoa Pergo-jälleenmyyjältä.

Mitä teen käytöstä poistetulle lattialle?

Vaikka vanha lattia ei näytä vievän paljon tilaa, kun se on paikallaan litteänä, sen pois kuljettaminen voi olla vaativa urakka. Ota huomioon tilantarve ja paino. Todennäköisesti se mahtuu tavalliseen perävaunuun. Puulattiat, vinyylilattiat ja laminaattilattiat täytyy kuljettaa jäteasemalle käsiteltäviksi poltettavana jätteenä.

Laminaattilattian, vinyylilattian tai puulattian asennus


Jaa tämä artikkeli