Mitä lattian asennus maksaa?

Mitä lattian asennus maksaa?

Uuden lattian asentamista suunniteltaessa herää todennäköisesti tärkeä kysymys: Mitä lattian asentaminen maksaa?

Tähän on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, koska hinta riippuu useista eri tekijöistä, joista kaksi tärkeintä ovat lattian materiaali ja asennusmenetelmä.


Materiaali muodostaa suuren osan kustannuksesta

Valinnanmahdollisuuksia on miltei loputtomasti: laminaatti, vinyyli, luonnonkivi, betoni, klinkkeri, korkki, bambu, muovi, linoleumi, sementti, kokolattiamatto...
Myös eri materiaalien hinnat vaihtelevat esimerkiksi materiaalin laadun tai lattialaattojen koon ja tyypin mukaan. Tyypin? Kyllä, esimerkiksi muovilattialla voidaan tarkoittaa muovimattoa, napsautusjärjestelmällä varustettuja vinyylilankkuja, linoleumilaattoja jne. Ennen materiaalin valitsemista on hyvin vaikeaa antaa tarkkaa hinta-arviota.

Asennusmenetelmä vaikuttaa lattian hintaan

Jotkut lattiamateriaalit voidaan asentaa itse ilman aikaisempaa kokemusta, kun taas toisenlaisten lattioiden asentamiseen tarvitaan ammattilaisen apua.

Laminaatti- ja vinyylilattiat on yleensä mahdollista asentaa itse tiettyjen apuvälineiden avulla, kun taas massiivipuu-, laatta-, sementti- ja muiden vastaavien lattioiden asennuksessa tarvitaan lattia-asentajaa. Lattia-asennuksen voi maksaa tuntitaksalla tai neliömetrin mukaan tai pyytää kiinteä hinta koko työlle.

Ylläpito

Jotkut lattiat, kuten puulattiat, vaativat jatkuvaa ylläpitoa, kun taas toisenlaisille lattioille, esimerkiksi laminaattilattioille, riittää tavallinen siivous. Myös tämä on syytä ottaa huomioon lattiaa valittaessa ja sen kokonaiskustannuksia mietittäessä.

Haluatko lattian, joka tuntuu jalkojen alla lämpimältä? Tarkista siinä tapauksessa, minkä tyyppiset lattiat sopivat parhaiten käytettäväksi lattialämmityksen kanssa.

Kannattaa panostaa laatuun

Halvimman vaihtoehdon valitseminen saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta yleensä kannattaa maksaa hieman enemmän paremmasta laadusta. Laadukas lattia on pitkäikäisempi, koska se kestää paremmin kulutusta ja kosteutta ja sopii paremmin käytettäväksi esimerkiksi lattialämmityksen kanssa.

Onnea valintaan!

pergo-infographic-vad-kostar-dett-att-lagga-golv
Löydä lähin Pergo-jälleenmyyjä > Syötä kaupunki tai postinumero |
Aiheeseen Liittyvät Artikkelit
6.7.2017
Top