FI
Kirjaudu ulos | Luo tili | Kirjaudu sisään Etusivu

Mikä tyyli sopii sinulle parhaiten? kun uusi lattia asennetaan, käytettävissä on useita lattiatyylejä

30. marraskuuta 2015

Pohjoismainen muotoilu, New England -tyyli ja rustiikkisuus ovat nykyään erittäin suosittuja sisustustyylejä. Kaikki nämä tyylit hakevat vaikutteita luonnosta. Ne tuovat koteihin valoa ja lämpimyyttä. Näillä tyyleillä on paljon yhteistä, mutta ne tuottavat lattiatyylin kanssa erilaisia tunnelmia.

Luonto on tärkeää sisustuksessa ja lattioissa

Luonnolla on tärkeä merkitys näissä kolmessa sisustustyylissä. Puu materiaalina tulee muotiin aina uudelleen, joten sitä käytetään paljon. Minkä sisustustyylin valitsetkin, puulattia on sen olennainen osa. Pohjoismaisten puulattioiden täytyy mieluiten olla vaaleita tai valkoisia. New England -tyylisessä sisustuksessa lattia on valkoinen tai tumma. Puulankkujen tulee olla täyspitkiä ja ulottua seinästä seinään. Niiden väliin saa jäädä rako. Rustiikkisessa sisustuksessa lattiankin tulee olla rustiikkinen. Siinä saa mielellään olla kauneusvirheitä, ja sen täytyy tuntua käsittelemättömältä. Lattian tyylin täytyy olla hieman karhea sekä lattialankkujen täyspitkiä ja leveitä.

Pohjoismaisessa ja New England -sisustustyyleissä seinien täytyy olla vaaleita, mieluiten valkoisia. Seinät voivat olla valkoiset myös rustiikkityylissä. Ne eivät saa olla tapettia, mutta niissä tulee mieluiten olla kuviointia. Rustiikkisessa sisustustyylissä paljaat kattopalkit ja näkyviin jäävät kiviseinät täydentävät valkoisia seiniä.

Leikittele tekstiilien avulla

Pohjoismaisessa sisustustyylissä tekstiilejä käytetään vain hillitysti. Perusvärien tulee olla hillittyjä maanläheisiä sävyjä, kuten valkoinen, beige, sammaleenvihreä, vaaleanruskea ja vaaleansininen. New England -tekstiilien tulee olla vaaleita. Tämä tyyli perustuu valkoisen ja sinisen yhdistelemiseen. Huonetilaa voi koristella valkoisilla tyynyillä, joissa on leveitä sinisiä raitoja. Yhdysvaltojen lipun tähtikuvio saa näkyä tyynyissä ja tekstiileissä. Rustiikkisessa kodissa ei saa olla tehtaassa painettuja kuvioita. Sisusta tilkkutäkeillä, brodeerauksilla, käsin tehdyillä huovilla sekä juutti-, pellava- ja sisalkankailla. Tässä sisustuksessa lattialla voi olla kaunis lehmännahka tai nojatuolissa lampaantalja.

Tyyliin sointuvat huonekalut

Vaikka huonetila on rustiikkinen, siinä ei tarvitse olla rustiikkisia kalusteita. Tähän tyyliin voi yhdistää moderneja huonekaluja, jotta kotisi ei vaikuta vuoristossa sijaitsevalta hirsimökiltä. Jos haluat vahvistaa rustiikkista tunnelmaa, panosta kauniiseen kivistä muurattuun avotakkaan.

Pohjoismaista sisustusta voi tietysti täydentää pohjoismaisella muotoilulla. Sitä on saatavana runsaasti. Kauniita pelkistettyjä metalli- ja nahkatuoleja, näyttävä Lamino-tuoli tai upea valkoinen sohva ja kiva huopa.

New England -sisustetussa huoneessa istutaan rottinkituolissa, tummalla nahkasohvalla tai muhkeassa valkoisessa sohvassa. Päätä tukee sinivalkoraidallinen tyyny. Seinille on ripustettu mustavalkoista taidetta. Jalkojen alla tuntuu luonnonvärinen sisalmatto.

Pohjoismainen muotoilu

New England -tyyli


Jaa tämä artikkeli